5 Aralık 2009 Cumartesi

Tüm Windows'lar için geçerli şifre değiştirme yöntemi

Windows'unuzun giriş şifresini unutursanız ne yapmak lazım? Hepinizin "Format atmak lazım" dediğini duyar gibiyim. Tamam, hepiniz değil belki ama ben bu cevabı verenler için yazıyorum bu yazıyı:p


Anlatacağım yöntemde kullanılacak program "Sadece unutulan şifreler için çalışırım; öle başkasının bilgisayarının şifresini kırmaya çalışma boşuna." diyecek teknolojiye sahip değil maalesef. Ondan sonra "Arkadaşım bilgisayarımın şifresini kırdı" falan diye beni suçlamayın:)))



Aramalarda çıksın diye (yazdık madem birilerinin işine yarasın diye; başka sebepten değil yani) hangi işletim sistemlerinde çalışır bu yöntem, yazalım:


Windows 95/98/2000/ME/NT/XP/Vista/7


Linux'larda da çalışır diyor sitesinde ama bilmiyorum orasını:)


Gelelim yönteme:


Eğer az-biraz ingilizce anlıyorsanız şu videoyu izlemek işi çözmenize yeter diye düşünüyorum.


Yok yetmez ise aşağıda ayrıntılı şekilde yazdım.



Hack Windows Vista! - The most amazing bloopers are here


Yapılacaklar;


Öncelikle şu bağlantıdaki programın (çalışır bir Linux cd'si aslında) indirilmesi gerekiyor. 130 megabyte'lık bir dosya; biraz vakit alabilir maalesef.


http://rm.mirror.garr.it/mirrors/trk/trinity-rescue-kit.3.3-build-321.iso


Kendi sitesi: http://trinityhome.org


Programı indirdikten sonra cd'ye yazmalısınız. Bunu da cd yazıcı programda "cd image burn" ya da "cd imajı/görüntüsü yaz" kısmından yapmalısınız. Dosyayı doğrudan yazdırmak işe yaramaz; cd çalışmaz.


Eğer cd yazıcı programınız yoksa üzülmeyin; bizde hizmet sınırsız:)) Buyurun: beleş iso yazıcı program


Cd'yi hazırladıktan sonra bilgisayar açılırken Bios'a girip bilgisayarı cd'den çalışır hale getirmek gerekiyor. Çoğunlukla o şekilde ayarlıdır zaten ama her zaman değil. Bunu da bilgisayarın modeline göre del, F8, F12 gibi tuşlara basarak yapabilirsiniz. Bilgisayar açılırken "... to setup" , "push ... to enter setup" falan gibi yazar.


O tuşa basıp setup a girdikten sonra "boot" veya "boot priority" gibi bir ayar sekmesi/kısmı bulup cd'yi ilk sıraya getirmelisiniz.


Bunu da yaptıktan sonra cd'yi takıp bilgisayarı yeniden başlatın.


Gelen ekranda (bundan sonra pencereli/fareli bir ekran olmayacak;sadece yazı) 1 e basıp devam edin. Bir sürü yazı gelecek; bir şeyler yüklenecek; bekleyin.


Yüklenmeler bitince, winpass yazıp enter'a basın. Ne zaman bittiğini anlarsınız; bitene kadar bir şey yazamazsınız zaten:))


Bilgisayarda yüklü windowsu bulacak. -Birden fazla windows yüklü ise şifresini değiştirmek istediğinizi seçip- Enter'a basın.


Bir şey daha soracak. Administrator/yönetici hesabının şifresini değiştireceğiz şimdi. Enter' basıp devam edin.


Şimdi istediğiniz yeni bir şifre girebilirsiniz. Buraya yazdığınız şey yeni şifre olacak. Şifresiz ayarlamak isterseniz (ki tavsiye etmem) * yazıp geçebilirsiniz. İstediğiniz şifreyi yazıp enter'a basın.


"Gerçekten değiştirmek istiyor musunuz?" diye soracak; evet anlamında y yazıp enter'a basın.


İşlem tamam. Şimdi bilgisayarı yeniden başlatmak için reboot yazıp enter'a basın.


Ekranda bir sürü yazı çıkacak yine. Bu sırada cd'yi çıkartın. Bilgisayar yeniden normal olarak başlayacak. Windows şifre ekranı gelecek. Yeni belirlediğiniz şifreyi yazıp girin.


Yeni şifreniz hayırlı, uğurlu olsun:)))

Hiç yorum yok: